Vrouwenambassadeurs van start

De eerste vrouwenambassadeurs van het project Samen Sterk met Werk zijn gestart! In deze alliantie bundelen 6 organisaties hn krachten om gendergelijkheid in werk te bevorderen. De eerste training, gegeven door Nettie van Vrijwilligers Centrale Amsterdam, was inspirerend. Ambassadeur Warda uit Nieuw-West deelde haar verhaal:

‘Ik kwam op mijn 17e voor een huwelijk van Marokko naar Nederland en was een onbeschreven blad. Ik was afhankelijk van anderen en voelde me gevangen in die situatie.

Ik ben zelf uit die situatie gestapt en ben mezelf gaan ontwikkelen. Ik heb Nederlands geleerd, opleidingen gedaan en werk nu als Zzp’er in de zorg. Niemand vertelt mij wat ik moet doen, ik betaal voor mezelf, ik betaal mijn eigen vaste lasten. Dat gun ik andere vrouwen ook.’

 

Wil je ook andere vrouwen inspireren op weg naar werk? Meld je dan bij Hamida aan voor de training voor vrouwenambassadeur: h.lamrabti@sezo.nl en 06 4613 4627.

En wil je op de hoogte blijven van dit initiatief? Volg ons op Facebook en LinkedIn.