IN MEMORIAM AN KEIZER

Afgelopen donderdag 27 maart is rustig heengegaan An Keizer.
An is jarenlang het boegbeeld van vrouwenemancipatie geweest in Amsterdam Osdorp.
Zij was voorzitter van het Vrouwen-Ontmoetings-Centrum Osdorp, het VOCO. Dit centrum was de voorloper van het emancipatiecentrum voor vrouwen Vrouw en Vaart.
An was de inspirator van verschillende vrouwenactiviteiten die in het VOCO georganiseerd werden en later voortgezet werden in Vrouw en Vaart, zoals Sacraal Dansen, yoga en schilderen. Zowel Sacraal Dansen als yoga maken nog altijd deel uit van de programmering van Vrouw en Vaart. Nog altijd hangen er drie prachtige schilderijen van An in de ontmoetingsruimte van Vrouw en Vaart. Vrouw en Vaart is er trots op dat An op deze manier nog altijd in haar midden is.
Bij de start van Vrouw en Vaart in 2003 was An een actief en hartverwarmend meedenkend lid van de klankbordgroep. Ondanks haar ziekte heeft zij haar ervaring en expertise voortdurend ingezet om Vrouw en Vaart te kunnen versterken bij de opstart van het nieuwe initiatief voor vrouwenemancipatie in aanvankelijk Osdorp, later voor heel Nieuw West. Tot het laatste moment liet zij haar medeleven en belangstelling blijken door kaartjes te sturen bij het 10 jarig jubileum en andere evenementen. Vrouw en Vaart heeft hier veel aan te danken.
Hieruit bleek ook haar enorme gedrevenheid en hart voor vrouwen emancipatie in Amsterdam Nieuw West. Vrouw en Vaart is er dankbaar voor An Keizer gekend te hebben en in haar midden te hebben mogen ontvangen.
Voor iedereen die afscheid wil nemen van An kan dat op woensdag 1 april tussen 19.00-19.45 uur in de St. Pancratiuskerk aan de Sloterweg 1184 te Amsterdam-Sloten. Op donderdag 2 april zal om 11.00 uur het samenzijn gehouden worden in dezelfde St. Pancratiuskerk. Aansluitend zal An naar haar laatste rustplaats gebracht worden op het kerkhof achter de kerk.