Bezoek van wethouder Simone Kukenheim

simone_kukenheim_-_fotograaf_mirande_phernambucq

Op donderdag 26 maart werd Vrouw en Vaart vereerd met een bezoek van wethouder Simone Kukenheim, wethouder Amsterdam, met de portefeuilles Onderwijs, Jeugd en Diversiteit.
We startten met een rondleiding door Vrouw en Vaart waarbij de wethouder kort in gesprek ging met de bezoeksters van de koffieochtend van de Lesbocode, de coördinator en studenten van het Wijkleerbedrijf, de trainster en deelnemers aan de training Ik Ontmoet Mij, deelnemers aan sportactiviteiten en vrijwilligers van de kinderoppas.
De wethouder stelde geïnteresseerde en kritische vragen aan iedereen. Zij was vooral geïnteresseerd in de meerwaarde van het emancipatiecentrum specifiek voor vrouwen.
Tijdens de lunch met een aantal medewerkers van Vrouw en Vaart en Marieke Poolman van de Denktank, kreeg zij een volledig beeld van onze activiteiten en de wijze waarop wij deze activiteiten aanbieden en tegelijkertijd integreren in de hulpverlening van Sezo.
Gedurende een uur hebben wij intensief met elkaar gesproken.
Bij haar vertrek liet zij dan ook duidelijk blijken veel informatie gekregen te hebben over het nut en de meerwaarde van Vrouw en Vaart.