Powerlady helpt in 2016 100 vrouwen dichterbij werk

Banner-ZijkantWebsiteMeer dan de helft van de vrouwen in Amsterdam zijn op dit moment niet economisch zelfstandig. Elke vrouw moet dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen, maar dat is helaas niet altijd zo. Stichting PowerLady zet zich sinds 2006 in voor deze kwetsbare groep. Op 2 en 14 april 2015 organiseert zij twee seminars om haar werkmethode te delen met andere vrouwenorganisaties. Het doel is: in 2016 100 vrouwen dichterbij werk!

Empowerment
PowerLady heeft enkele jaren geleden de Moving Forward methodiek ontwikkeld: een traject van zes maanden waarin vrouwen worden gestimuleerd hun talenten te ontdekken en deze in de praktijk te brengen. De methodiek draait om empowerment, vaak worden talenten nog onbenut of niet erkend. Dat komt door een gebrek aan zelfkennis, onvoldoende zelfvertrouwen of omdat deze vrouwen de kans niet hebben gekregen hun talenten verder te ontwikkelen. PowerLady geeft vrouwen deze kans, met als doel om uiteindelijk financieel onafhankelijk te worden.

Delen & leren
PowerLady wil deze methodiek presenteren aan zoveel mogelijk delen andere organisaties die zich inzetten voor vergelijkbare doelgroepen. Door alle kennis en ervaring te delen, kunnen we samen een nog grotere impact hebben op het bevorderen van vrouwenemancipatie en participatie in Nederland.
Ons doel is om samen met de aanwezige organisaties in 2016 100 vrouwen dichterbij werk te helpen. Wij hebben gezien dat deze methode werkt en hopen, samen met andere organisaties, een nog grotere groep vrouwen in Amsterdam te kunnen helpen.

Op 2 en 14 april 2015 organiseert stichting PowerLady daarom twee Moving Forward seminars. De werkmethode zal geïntroduceerd en uitgelegd worden o.a. door een filmpje met oud-deelnemers. De deelnemers kunnen diverse workshops volgen zoals gegeven in het Moving Forward traject. Daarnaast is er een inleiding door professionals en een afsluitende borrel.

De seminars zullen plaats vinden van 10:00 tot 16:00 uur. Op 2 april is het in het Vrouwen Empowerment Centrum, Zuidoost en 14 april is het in het Vrouwencentrum Vrouw en Vaart in west.

Stichting Powerlady
Kijk op de website www.powerlady.nl voor meer informatie en meld je aan.

Stichting PowerLady zet zich in om jonge vrouwen te voorzien van de juiste werkervaring en kennis middels leerwerktrajecten, trainingen, taaloefenplekken, stages en vrijwilligerswerk, om weer aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

http://powerlady.nl/ons-aanbod/seminars-moving-forward/