Verslag wandeltocht 3 juli

DAMES WANDEL MEE DOOR NIEUW-WEST (dit stond in de uitnodiging). En dat er aan deze uitnodiging gehoor is gegeven, treat leest u in onderstaand verslagje.

Wat heb ik genoten van deze multiculturele sportieve wandeltocht, die aan de Willinklaan begon……………………………

Het was een zeer grote opkomst. Nadat de deelneemsters zich hadden aangemeld en tegelijkertijd een flesje water ontvingen, gingen wij naar het grasveld waar Zainab ons welkom heette en ons een fijne actieve dag toewenste.

Om de spieren te laten weten dat zij de komende uren in actie moesten komen, werd allereerst een warming-up gegeven door Carry, trainster bij Beinteractive. Zij gaf deze op een erg gezellige en zeer enthousiaste wijze. De vrouwen deden dan ook enthousiast mee. Nadat de spieren opgewarmd waren, gingen de deelneemsters op pad. Gewapend met een flesje water, rugzakje met benodigdheden, begonnen wij aan de sportieve wandeltocht. Tussendoor zagen wij de begeleidsters in hun gele Beinteractive shirt als een lint door de groep mee lopen. Vooraan, in het midden, aan de zijkant, achteraan………

Tevens vergezelde een zeer aardige EHBO mijnheer  ons op de fiets (…voor de broodnodige blarenpleisters!).

De tocht ging richting Sloterplas en langs de kinderboerderij. Onderweg werden stretchoefeningen gegeven. Hoofd, nek, schouders, rug-, kuit- en voetspieren werden weer even aangepakt om vervolgens weer verder te lopen. Het was geweldig om het aantal vrouwen te zien werken aan een brug bij de Sloterplas! (Zo kleurrijk!).

Ik, als begeleidster, combineerde het bewegen met ondertussen Nederlandse woordjes te leren aan een vrouw, die nu 2 jaar in Nederland woont. Ook vroeg ik aan een aantal vrouwen, waarom zij zo graag lopen:

  • ze voelen zich heerlijk in de natuur
  • het geeft ze energie
  • zij voelen zich happy
  • zij komen in contact met andere vrouwen.

Ik hoorde zelfs twee vrouwen vertellen dat zij een marathon hadden gelopen.

Uiteindelijk na deze gezellige wandeling arriveerde eenieder weer heelhuids terug. Misschien een enkeling met een blarenpleister. Sommigen waren op een gezonde manier moe en anderen waren niet moe. En toen men dacht heerlijk te gaan zitten op de uitgespreide kleden, ging dit nog even niet door. Eerst nog een cooling down (we willen morgen geen spierpijn).

Vervolgens genieten van broodjes, koffie, sap, appel en een pakje sultana op de koop toe. Er werd nog lang gezellig nagekletst. Bij het afscheid kregen de dames nog een mooi sportshirt, gesponsord door Nike, als aandenken mee.

Dank aan iedereen en natuurlijk tot een volgende sportieve wandeltocht.
Carla