Roze in Blauw op bezoek bij De Lesbo-Code

lesbocodeDonderdag 29 januari komt Marja Lust, de tweelingzus van Elly Lust, wat vertellen over Roze in Blauw. Dit speciale netwerk van de politie zet zich in voor LHBTers (lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders). Vroeger was voor roze mensen de politie je vijand: je had weinig goeds van agenten te verwachten want schelden en agressie had je immers zelf uitgelokt, dan moest je maar normaal doen!
Vanwege de aandacht van de laatste jaren voor lesbo’s en homo’s werd duidelijk dat ze op straat en in de openbare ruimte veel geweld ondervinden en dat zij, net als andere burgers, bescherming behoeven. Het was zowel voor de politie als voor roze mensen een enorme omslag, waar een aantal van ons nog steeds niet aan zijn gewend

Behalve de veiligheid op straat speelt voor lesbische vrouwen nog iets wat maar weinig bekend is, ook bij lesbische vrouwen zelf! Namelijk dat bij een op de vier lesbische stellen huiselijk geweld voorkomt. En wat dan? Doe je daar aangifte over? Dus eerst vertellen dat je lesbisch bent en ook nog dat je mishandeld bent/wordt? Een wel heel hoge drempel.

Marja Lust zal hierover het nodige toelichten op onze wekelijkse koffieochtend van 29 januari bij Vrouw & Vaart, President Allendelaan 733, tel 4100452, van 10.30 uur tot 12.00 uur.
Meer info via lesbocode@gmail.com en www.lesbocode.nl