Ik Fiets, Ladies Ride

Op woensdagochtend 24 september gaat om 10.00 uur de Ik Fiets Ladies Ride 2014 in Amsterdam Nieuw-West van start. Stap samen met Leontien van Moorsel en dames van verschilllende nationaliteiten en leeftijden op de fiets en fiets 25 km of 7,5 km door Amsterdam West en omgeving.

‘Ik Fiets’ is een initiatief van Leontien Zijlaard van Moorsel. Door het project Ik Fiets willen we vrouwen van niet-westerse afkomst het plezier van fietsen laten ervaren en in contact brengen met andere vrouwen. Het doel is om de dames op deze manier sterker en mobieler te krijgen, meer zelfvertrouwen te geven en daarmee letterlijk meer bewegingsvrijheid om beter mee te kunnen doen in de maatschappij. Fietsen is daarbij een laagdrempelige manier om vrouwen te laten bewegen en ook het leggen van nieuwe contacten is een belangrijk streven.

De Ik Fiets Ladies Ride vormt de afsluiting van een jaar lang fietsactiviteiten waaronder een aantal groepen allochtone dames die fietslessen hebben gevolgd en deze met succes hebben afgerond. De Ik Fiets Ladies Ride zal bestaan uit een route van 25 km, 7,5 km en een mini Ride van 2,5 km. Een vrouwelijke DJ zal de ochtend extra sfeer geven en achter de finishlijn wacht een heerlijke lunch, bestaande uit diverse internationale hapjes. Het maakt niet uit of je van allochtone afkomst bent of van Nederlandse afkomst, alle nationaliteiten zijn welkom om gezellig aan te sluiten bij deze kleurrijke Ladies Ride.

Leontien:            “Ik vind het geweldig om te zien hoe de dames eerst nog zwengelend en onzeker over straat fietsen, maar na het volgen van fietslessen, nu vol zelfvertrouwen en enthousiasme een fietstocht mee fietsen.”

Geef je vandaag nog op voor de Ik Fiets Ladies Ride via www.ikfiets.nu. Fiets dit jaar nog een keer mee met Leontien en geniet van een gezellige lunch bij terugkomst. Voor deelname zal een kleine bijdrage van €2,50 worden gevraagd. Deze opbrengst komt volledig ten goede aan het goede doel Grannies to Grannies. Verder bestaat er een beperkte mogelijkheid om gebruik te maken van huurfietsen. Het zal weer een dag vol fietsplezier en gezelligheid worden. Tot 24 september!

Kijk voor meer informatie over Ik Fiets op onze website www.ikfiets.nu .

Vrouw en Vaart, President Allendelaan 733, 1068 VN Amsterdam, Tel: 020- 410 04 52,  vrouwenvaart@sezo.nl,  Stichting Ik Fiets; contactpersoon: Brenda Willemsen, brenda@leontien.nl