DE GROENE VAART ZOEKT VRIJWILLIGERS MET GROENE VINGERS EN VERSTAND VAN COMMUNICATIE

De Groene Vaart is de ‘eetbare tuin’ van vrouwencentrum Vrouw en Vaart in Amsterdam Nieuw-West. Elke woensdag komt een vaste groep vrouwen bij elkaar om samen te tuinieren, groenten en kruiden te kweken, op natuurexcursie te gaan en elkaar te ontmoeten. Ook wordt aandacht besteed aan het zelf verbouwen van voedsel en wordt gezamenlijk gegeten van de oogst.
Vanaf 2014 wordt De Groene Vaart een echte ‘educatieve tuin’, waar vrouwen kunnen leren om hun eigen voedsel te verbouwen in hun eigen tuin, op hun balkon of zelfs in hun vensterbank. De Groene Vaart biedt dan workshops en minicursussen aan over het aanleggen en onderhouden van je eigen moestuin, over stadslandbouw en ‘window farming’. Daarnaast gaat De Groene Vaart excursies organiseren naar duurzame initiatieven in de regio, bijvoorbeeld naar andere educatieve tuinen en naar biologische boerderijen.
De Groene Vaart is op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen om de educatieve tuin van de grond te krijgen. We zijn op zoek naar enthousiaste vrouwen die willen meehelpen om onze tuin winterklaar te maken en om onze plannen voor een echte ‘educatieve tuin’ te realiseren. Daarnaast zoeken we vrijwilligers met kennis en ervaring op het terrein van PR en communicatie, die onze plannen op papier kunnen zetten en in de (sociale) media bekendheid kunnen geven aan de activiteiten van de vrouwen van De Groene Vaart.
Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van De Groene Vaart.
Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor De Groene Vaart, neem dan contact op met de coördinator van de vrijwilligers, Mw.  Ruta Asgodom-Habte:
Vrouw en Vaart
President Allendelaan 733
(020) 410 04 52.
 R.AsgodomHabte@sezo.nl of  rhutina@gmail.com