LADIES RIDE 29-09!

LADIES RIDE IN AMSTERDAM NIEUW-WEST

Voor vrouwen die fietsen een uitdaging vinden, organiseert Vrouw en Vaart, emancipatiecentrum voor vrouwen en Stichting Ik Fiets op zondag 29 september een gezellige fietstocht.

De dag is tevens de afsluiting van een aantal activiteiten die voornoemde organisaties in 2013 op het gebied van fietsen voor vrouwen in stadsdeel Nieuw West hebben georganiseerd zoals het geven van fietslessen en fietsclinics.

Leontien van Moorsel, de drijvende kracht achter stichting Ik Fiets, is op 29 september aanwezig om vrouwen te leren zelfvertrouwen te krijgen op de fiets en om te laten zien hoe gezellig het is om samen een wat langer fietstochtje te maken.

Zij nodigt alle vrouwen uit het stadsdeel Nieuw-West uit om mee te fietsen. De Ladies Ride start om 13.00 uur vanaf het Oude Alo gebouw aan de Willinklaan 3-5 in stadsdeel Nieuw West. Er bestaat de mogelijkheid te kiezen uit twee afstanden. Een korte route van ongeveer 7 kilometer en een langere afstand van 35 kilometer. De deelnemers ontvangen tijdens de tocht een lunch alsmede een T-shirt en een gevulde goodie bag. Naast de fietstocht zullen er op de start- en finish locatie een aantal andere leuke activiteiten voor de deelnemers worden georganiseerd waaronder het optreden van een vrouwelijke DJ. Kortom een compleet fietsfeest.

Leontien stimuleert fietsplezier met het “Ik Fiets in Amsterdam-project”
Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel is 4-voudig Olympisch kampioen en 9-voudig wereldkampioen. Met haar passie voor fietsen en enthousiasme motiveert ze vrouwen om meer te gaan fietsen. Met het project dat financieel wordt ondersteund door onder meer Het Oranjefonds en Skan Fonds wil Leontien een bijdrage leveren aan de empowerment van vrouwen in Amsterdam Nieuw-West.

Als fietsen lukt
Fietsen is een laagdrempelige manier om vrouwen te laten bewegen. Fietsen is in Amsterdam een goede manier om je te verplaatsen: het is goedkoop, milieubewust, gezellig en bovenal erg gezond. Vrouwen die kunnen fietsen, zijn beter in staat mee te doen, de deur uit te gaan, kinderen naar school of zwemles te brengen etc. Door het Ik Fiets project hebben vrouwen de kans zich te ontwikkelen.

Aanmelden voor de Ladies Ride
Vrouwen uit stadsdeel Nieuw West en omliggende stadsdelen die willen meedoen aan de Ladies Ride kunnen zich voor 20 september 2013 aanmelden via de website www.ikfiets.nu of bij SEZO/Vrouw en Vaart.

Voor deelname zal een kleine bijdrage van € 5,– worden gevraagd welke opbrengst volledig ten goede zal komen voor de Voedselbank Amsterdam.
Het aantal deelnemers zal worden beperkt tot totaal  500. Dus schrijf je snel in want vol is vol.
Verder bestaat er de beperkte mogelijkheid gebruik te maken van huurfietsen.
Aanmelden voor de fietstocht is verplicht.
Dit kan zowel telefonisch als via e-mail-bij:
– Lizzy Wooning  (0182-630380) e-mail fiets@ikfiets.nu
– Nursel Saygili (020-4100452) e-mail n.saygili@sezo.nl

Programma van de dag
11.00 uur:  ontvangst deelnemers
12.00 uur: openingswoord door wethouder Eric van der Burg
12.15  uur:  inleiding door Leontien van Moorsel
13.00 uur: start fietstocht
15.00 uur: afterparty
circa 17.00 uur: einde activiteiten en afsluiting

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Lizzy Wooning van stichting Ik Fiets of Nursel  Saygili van Vrouw en Vaart.