De ijzeren vogel

Migratie: “Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde”

De ijzeren vogel, zo noemden de vrouwen van de eerste generatie Turkse en Marokkaanse gastarbeiders het vliegtuig dat hen naar Nederland bracht. Deze vrouwen krijgen een gezicht en een stem. Zij vertellen openhartig het unieke verhaal van hun leven. Over de grote verschillen tussen ‘hier en daar’ en wat hen in het leven geluk en ongeluk heeft gebracht. Ontroerende verhalen waarin ook de liefde een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld in de relatie tot hun echtgenoten die vaak andere mannen waren geworden in de jaren dat ze al in Nederland waren. Aflevering.: Migratie: Ik dacht Nederland is vast de hemel op aarde, waarin de vrouwen uit Turkije en Marokko hun verhaal vertellen over de eerste dag in Nederland tot vandaag. De taal blijft een enorme barrière waardoor van het opgaan in de samenleving geen sprake kan zijn.

 

Vrijdag 28 september 2012

Vrouw en Vaart

President Allendelaan 733

9.00 inloop

9.30 film en nagesprek

12.00 einde