Nieuw-West Open zoekt vrijwilligers

Het programma Nieuw-West Open zoekt vrijwilligers.
Voor een scala aan activiteiten zoeken wij enthousiaste bewoners of geïnteresseerden in Amsterdam Nieuw-West voor verschillende functies, meld je snel aan.

7 oktober 2012 is het 60 jaar geleden dat de Westelijke Tuinsteden ontstonden, het stadsdeel dat Cornelis van Eesteren ontwierp als wijk voor de toekomst. Tijdens het programma Nieuw-West Open (60 jaar toekomst) staan we hier op een feestelijke manier bij stil. We kijken samen terug, we kijken vooruit, maar vooral om ons heen.

Het programma kan niet draaien zonder de inzet van enthousiaste mensen die willen helpen om dit programma zo succesvol mogelijk te laten verlopen.
We zijn op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies: rondleiden van bezoekers, informatie geven als gastheer/gastvrouw, medewerker informatiepunt,  productie-assistentie bij activiteiten, hand en spandiensten, noem maar op. Lijkt het je leuk om je in te zetten in dit dynamische gebied en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Toelichting programma Nieuw-West Open
Een deel van deze bijzondere naoorlogse wijk is onlangs door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed aangewezen als één van de 30 belangrijkste wederopbouwgebieden in Nederland.
Gedurende zestig weken, van september 2012 t/m november 2013, ‘reist’ het programma door het stadsdeel. Iedere maand wordt een volgend stukje Nieuw-West op de kaart gezet, waarbij bestaande kwaliteiten in het licht worden gezet en met elkaar verbonden.
Dat zijn: bijzondere kunstwerken en gebouwen, broedplaatsen, horeca en parken, en last but not least de mensen. Zestig gidsen, van bewoners tot en met kunstenaars en ondernemers delen gedurende Nieuw-West Open hun bijzondere blik op Nieuw-West met bezoekers uit de wijk en van buiten. Vaste onderdelen van het programma zijn een reizende tentoonstelling met terras, verhalen en gesprekken op locatie, bijzondere rondleidingen, kunsteducatie en een aantal spectaculaire kunstprojecten. Nieuw-West Open wordt breed ondersteund door stadsdeel Nieuw-West, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de woningcorporaties. Ook hebben we vele samenwerkingspartners binnen Amsterdam, op het vlak van beeldende kunst, erfgoed en architectuur.

Help je mee?
Neem contact op met : Iris Dik,  Programmaleider en curator, via mail  iris@irisdik.nl  of bel naar 06 246 41 400  of  neem contact op met Barbara Aukes, Projectleider architectuur en organisatie, via mail barbara@barbcode.nl of bel naar 06 523 81 288.