Volop Voorlichting

Nu we weer in groepen mogen samenkomen, geven we ook weer meer en meer voorlichtingsbijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen. Op een rijtje de voorlichtingen van de afgelopen tijd.

 

Fietsstimulering bij gezinnen
Onderzoekers van de gemeente vroegen de deelnemers waarom ze wel of niet op de fiets stappen. Hiermee kunnen ze betere plannen maken om fietsgebruik te stimuleren.

‘Ik zie nu dat ik mijn kinderen teveel verwend heb, omdat ik ze overal met de auto heen heb gebracht. Ik heb spijt dat ik ze niet vaker heb laten fietsen’, aldus een van de deelnemers, die nu zelf op fietsles zit.

 

Spaarkring
Tijdens een leerzame voorlichtingsbijeenkomst is de allereerste Spaarkring van Cash2Grow afgetrapt.
De 9 deelnemers spreken samen een spaardoel af en verdelen de taken, zoals penningmeester en voorzitter.
Weet jij ook een groep die een spaarkring wil opzetten? Mail of bel Nursel op n.saygili@sezo.nl en 06 41419567.

 

Eruna: New Bees training

Tijdens deze 3-delige training leren de deelnemers van alles over werk. Zo leren ze hun cv verbeteren, krijgen ze les over verschillen in arbeidscultuur é leren hun eigen talent pitchen.

Rigat:  “Het was een hele interessante training! Ik heb veel geleerd over de Nederlandse arbeidsmarkt, over hoe je een cv maakt en over solliciteren. In februari wil ik starten met de zorgopleiding van het WijkLeerbedrijf. Ik ben heel blij dat ik deze training heb gedaan omdat ik nu beter voorbereid ben voor sollicitatie- of intake gesprekken.”