Zinabioscoop 21 juni

Donderdag 21 juni staat er in Vrouw & Vaart weer een film gepland.

De inloop van deze ochtend begint om 09.00, de film “Kom niet aan mijn kinderen” start om 09.30, deze duurt 85 minuten. Het verhaal voor de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Janneke Schoonhoven. De schrijfster heeft dit ruimschoots gebaseerd op haar eigen belevenissen: twee van haar kinderen (Ammar en Sara, in de film Azim en Bibi) verbleven een tijd lang bij haar ex-man, die hen naar Syrie had meegenomen.

Direct na afloop van de film om circa 11.00 uur beginnen wij met het nagesprek met het publiek en met Malika Kaddour. Over de ontvoering van haar kinderen schreef Malika het boek Gestolen dochters. Ze wil dat mensen beseffen dat kinderontvoering een serieus en veel voorkomend probleem is.

Ook is er een deskundige aanwezig van het expertise Centrum voor Internationale Kinderontvoering.