Zina bioscoop

Hartverwarmend en humoristisch portret van zeven Marokkaanse vrouwen die, vele jaren na hun aankomst in België, de smaak van vrijheid te pakken krijgen. ‘Geduld, geduld, je gaat naar het paradijs’, is het refrein dat vrouwen vaak te horen krijgen. Ze moeten hun leven lang gedienstig zijn, zonder te klagen
Mina, Tata Milouda, Naziha,Tleitmes en Rahma vormen een hechte groep vriendinnen die zich gedurende de film verder hebben ontwikkeld. Na de taalles volgt de computerles; samen lijkt alles mogelijk. Eerst kijken ze rond in Molenbeek, hun eigen wijk; voor het eerst met de metro naar op de Grote Markt in Brussel, het luxe winkelcentrum Saint-Hubert. En een dagje naar het Noordzee strand. Hardop dromend verleggen ze hun grenzen. Tot de dag dat zelfs een reis naar New York mogelijk blijkt.

Donderdag 8 maart 2018 om 9.30 uur
Bij Vrouw en Vaart
President Allendelaan 733
1068 VN Amsterdam