FESTIVAL VOOR EENZAAMHEID

PROGRAMMA
FESTIVAL VOOR EENZAAMHEID VAN IEDEREEN
Donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 november 2017
Buurtwerkplaats Noorderhof aan de Sloterplas
President Allendelaan 3, 1064 GW Amsterdam Nieuw-West

Kijk op Facebook voor aanvullingen www.facebook.com/vooreenzaamheid of www.vooreenzaamheid.nl

De afgelopen maanden hebben kunstenaars van Platform voor Eenzaamheid, deelnemers van De Regenboog Groep, Calvijn College, Vrouw en Vaart, Daadkr8 en Buurtwerkplaats Noorderhof samen gewerkt aan de programmering van het Festival voor Eenzaamheid van Iedereen. Zo bedachten en aten bezoekers van Buurtrestaurant Olympus troostmaaltijden, maakten de mensen van de sociale werkplaats prikkelige buttons, vertelden deelneemsters van Vrouw en Vaart elkaar verhalen of bedachten in taalcursussen nieuwe woorden voor eenzaamheid en maakten leerlingen van Calvijn College ‘draagbare eenzaamheid’. In de buurt ontstond een lied en een heuse hapjesbrigade waarmee gevierd wordt dat de bewoners van de Noorderhof het onderwerp eenzaamheid niet uit de weg gaan.

Het festival wil eenzaamheid van nieuwe kanten bekijken. Is er een verband tussen het gevoel van eenzaamheid en de boodschappen van de geluks-industrie? Hoe ziet eenzaamheid eruit als je vanuit het verlangen naar een fijn thuisgevoel kijkt. Hoe werkt kunst in de omgang met eenzaamheid? En er zijn workshops die eenzaamheid op onverwachte manieren helpen verbeelden, eenzaamheids-landkaarten maken, je kunt brieven schrijven aan eenzaamheid of handvatten voor eenzaamheid smeden in de smederij van de Buurtwerkplaats.