Emancipatie door verbinding

Er vinden een viertal masterclasses plaats in Amsterdam Nieuw-west om groepen met elkaar te verbinden die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten maar wel ervaringen met elkaar willen delen.

In Nieuw west wonen verschillende culturen naast elkaar. Hoe woont een ander, hoe leeft een ander, wat vindt iemand belangrijk en welke keuzes maakt iemand in het leven? Je komt elkaar niet vanzelfsprekend tegen en leeft soms meer langs elkaar dan met elkaar.

Met een viertal georganiseerde ontmoetingen kunt u kennis maken met wellicht voor u onbekende mensen, andere gewoonten en/of vreemde keuzes. Deze masterclass legt onverwachte verbindingen door middel van persoonlijke betrokkenheid.

Aanmelden kan via: masterclassesnieuwwest@gmail.com en voor welke masterclass met hoeveel personen (namen) en vanuit welke initiatief of organisatie in Nieuw-West u betrokken bent.

Bijeenkomst 1: Mensenrechten
Datum : Woensdagavond 13 mei 2015
Tijd: 19.30 -21.30 uur
Locatie: I.s.m. Stichting Argan
Toegang: Gratis (aanmelden via email)

Bijeenkomst 2: Participatie en sociale omgeving
Datum: Dinsdagochtend 19 mei 2015
Tijd: 10.00-12.30 uur
Locatie: I.s.m. Zina Platform
(alleen toegankelijk voor vrouwen)
Toegang: Gratis (aanmelden via email)

Bijeenkomst 3: Religie in Nederland
Datum: Vrijdagochtend 5 juni 2015
Tijd: 10.00-12.30 uur
Locatie: I.s.m. De Ontmoeting
Toegang: Gratis (aanmelden via email)

Bijeenkomst 4: Zichtbaarheid
Datum: Donderdagochtend 11 juni 2015
Tijd: 10.30-13.00 uur
Locatie: I.s.m. Vrouw en Vaart
(alleen toegankelijk voor vrouwen)
Toegang: Gratis (aanmelden via email)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het organisatieteam via: masterclassesnieuwwest@gmail.com of laat een korte berichtje achter op onze fb eventpagina.

De masterclasses worden mogelijk gemaakt door het Stadsdeel Amsterdam Nieuw- West en zijn voortgekomen uit het maandelijkse LHBT-stakeholders overleg.

Emancipatie door verbinding wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Argan, Zina Platform, Vrouw en Vaart en Nisa4Nisa en Pink Nieuw west.

Het organisatieteam bestaat uit: Ad van Dam, Ilias Zian en Döne Fil.

============================================================================================================================================================================================================

Masterclass thema’s en gastsprekers:

1e Masterclass:
Op 13 mei met als thema Mensenrechten en discriminatie. In tijden waar bevolkingsgroepen steeds meer tegen over elkaar gaan staan zoeken wij de verbinding op. Tijdens deze avond zal Quincy Gario spreken over de discussie rondom Zwarte Piet, Isjed Hussain is maatschappelijk werker en als homo ervaringsdeskundige op het gebied van discriminatie. Esther van Duin jongerenvertegenwoordiger van de VN zal een statement maken over homorechten zijn ook mensenrechten.

2e Masterclass:
Op 19 mei met het thema Participatie en de sociale omgeving? Hoe gaan we met elkaar om in deze participatie samenleving? En hoe dragen we kennis over bij taboe onderwerpen?
Wat is de rol van ouders en opvoeders in de sociale en seksuele ontwikkeling van het kind? Hier zullen drie bi-culturele LHBQI’s spreken over hun ervaringen. En zal de film De Beslissing vertoond worden.

3e Masterclass:
Over Religie en seksualiteit op vrijdag 5 juni. Deze bijeenkomst zal gaan over seksuele en religieuze identiteit. Welke rol speelt religie nog in Nederland? Aan het woord komen predikant Wielie Elhorst, Imam Ludovic Zahed en Pandit Koenden.

4e Masterclass:
De laatste bijeenkomst zal gaan over Zichtbaarheid op 11 juni. Welke beeldvorming creëert de media? Hebben we rolmodellen nodig en welke functie hebben deze? Hoe moet je je laten zien om gehoord te worden?
Hier zal Monique Samuel politicoloog en Midden- Oosten deskundige haar licht over laten schijnen. Irene Hemelaar als vrouwenvertegenwoordiger voor de VN en directeur van Amsterdam Gay Pride.