Groene Vaart bij AT5

Aflevering 5 – Gezondheid in Amsterdam West
8 april 2014 | 19.15 uur

De Irakese Soran woont al 15 jaar in Nederland en is sinds kort werkloos. Om fit te blijven gaat hij naar mannencentrum Daadkr8. Hij loopt hier wekelijks met een groep mannen rond de Sloterplas.

In Nieuw West hebben veel mensen overgewicht. Buurtbewoner Halima wil daar graag iets aan doen en heeft daarom in buurthuis Honingraat twee activiteiten voor vrouwen opgezet. Iedere week bewegen en koken de dames met elkaar.
En Wil en Riek, onze taalambassadeurs, gaan op bezoek bij de Groene Vaart. Iedere woensdag komen vrouwen uit de buurt hier samen in de moestuin om meer te leren over het verbouwen van kruiden en groentes.

Leef en leer! is dinsdag 8 april om 19.15 en 21.15 uur te zien bij AT5. De uitzending wordt woensdag 9 april om 20.40 uur herhaald.