6e Mokumse vrouwenloop 9 maart

Op zondag 9 maart 2014 is voor de zesde keer de Mokumse Vrouwenloop rond de Sloterplas. Alle vrouwen en meiden uit Amsterdam en omstreken kunnen meedoen. Het prachtige Rondje Sloterplas vormt wederom het parcours voor de langste afstand. De routes kunnen zowel wandelend als hardlopend afgelegd worden. De Mokumse Vrouwenloop is een laagdrempelig evenement en staat in teken van de internationale vrouwendag. Meedoen is belangrijker dan winnen, met deelname steunt u ook automatisch het goede doel, Girlz Only van Stichting Vrienden van Nieuw-West.

Programma

10.00 uur Startschot wandelen 7 ½ kilometer
10.15 uur Startschot moeder-dochter run 400 meter
10.45 uur Verzamelen in het startvak deelnemers 7 ½ kilometer
11.00 uur Startschot hardlopen 7 ½ kilometer
11.15 uur Verzamelen in het startvak deelnemers 2 ½ & 5 kilometer
11.30 uur Startschot 2 ½ kilometer en 5 kilometer

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf nu op www.mokumsevrouwenloop.nl. De deelnamekosten van € 2,- (voorinschrijven) of € 4,- (daginschrijven) komen geheel ten goede aan het programma Girlz-Only van stichting Vrienden van Nieuw-West. Uiteraard mag men op de dag ook meer doneren. Aanmelden voor de moeder-dochter loop is gratis en kan op de dag zelf.

Leeftijd
De Mokumse Vrouwenloop is een laagdrempelig evenement. Alle afstanden dienen op eigen kracht afgelegd te worden en hiervoor is een bepaalde basisconditie en motoriek nodig. Wilt u uw dochter laten deelnemen dan bent u als ouder/verzorger ten allen tijden verantwoordelijk voor haar begeleiding en deelname. Voor de kortste afstand, 2 ½ kilometer, adviseren wij een minimum leeftijd van 6 jaar. De moeder-dochterloop is ook voor peuters en kleuters van 0 – 5 jaar (moeders mogen met een buggy lopen, peuters met een loopfiets).

Moeder – Dochterloop
Nieuw deze editie is de moeder-dochterloop. Dit is bedoeld als een leuke warming-up voor moeder en dochter, die voorafgaand aan de 2 ½ , 5 kilometer en 7 ½ kilometer wordt gehouden. De moeder-dochterloop bestaat uit een afstand van 400 meter, dit is één ronde op de atletiekbaan. De moeder-dochterloop is ook voor peuters en kleuters toegankelijk. Moeders mogen met buggy deelnemen, peuters met bijvoorbeeld een loopfiets. Deelname is gratis indien één van de lopers deelneemt aan de officiële afstanden van de Mokumse Vrouwenloop.

Meer informatie over bijvoorbeeld; omkleden, toiletten en garderobe kunt u vinden op www.mokumsevrouwenloop.nl

De Mokumse Vrouwenloop wordt georganiseerd door stadsdeel Nieuw-West in samenwerking met Atletiekvereniging AAC Amsterdam.

Mokumse Vrouwenloop 2014