Jubileumprogramma december

Ook in december organiseert Vrouw en Vaart diverse jubileumactiviteiten. Deze maand staat in het teken van spiritualiteit en religie. Er worden diverse themabijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze maand zal er een interactieve expositie over religie te bezichtigen zijn in de ontmoetingsruimte van Vrouw en Vaart. Vrouwen die nog niet eerder Vrouw en Vaart hebben bezocht, worden aangemoedigd om ook een keer kennis te komen maken. Veel activiteiten zijn kosteloos, soms wordt er een kleine vergoeding gevraagd.

Op dinsdag 10 december van 9.00-12.00 uur is er een filmvoorstelling van de Zina bioscoop: “Dat het paradijs voor mij zal zijn”. In de film worden drie vrouwen gevolgd die manoeuvreren tussen twee culturen. De film is ook tijdens het Nederlands Film Festival vertoond. De toegang voor deze Zina Bioscoop is gratis, voor koffie en thee wordt gezorgd. Geïnteresseerden hoeven zich niet van te voren aan te melden maar kunnen gewoon binnenlopen.

Op woensdag 18 december van 9.30-11.30 uur is het Lichtfeest Ontbijt met zelf meegebrachte Lichtfeest-ontbijt-gerechten. Het koor Yinske da Silva luistert het lichtfeest op met een bijzonder optreden. Bovendien is er een presentatie van Grannies to Grannies. Het doel van Grannies to Grannies is om Nederlandse grootouders te betrekken bij de leefsituatie van grootmoeders in ontwikkelingslanden en hen te ondersteunen, zodat zij hun kleinkinderen een toekomst kunnen bieden.

In de avond van 18 december, van 18.00-22.00 uur is het Vrouwenavond. Er is opnieuw Zina bioscoop met de film “Dat het paradijs voor mij zal zijn”. Tijdens de film is er een saladebuffet. Na de filmvoorstelling is er een nagesprek met Fatima Maria Bourri van Speesjaal. Voor deze vrouwenavond wordt een bijdrage van Euro 5,- van de deelnemers gevraagd.

December is de derde maand van het jubileumjaar van Vrouw en Vaart. Er worden diverse activiteiten georganiseerd naast het bestaande programma. Wil je 2014 voor jezelf anders beginnen? Wil je bijvoorbeeld gaan sporten of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen? Dan is december bij uitstek de maand om je te oriënteren. De deur van Vrouw en Vaart staat altijd open!