Zelfredzaamheid voor anderstalige vrouwen

Tientallen vrijwilligers geven taalles aan hun anderstalige ´buurvrouwen´ in hun wijk. Wij zijn op zoek naar vrouwen die het leuk vinden om deze lesgeefsters te begeleiden. Als thuislesbegeleider ondersteun je hiermee de beroepskracht. Je hebt veelvuldig contact met de lesneemsters en lesgeefsters: o.a. de intakebezoeken en evaluatiegesprekken met de leskoppels. Een geweldige kans om ervaring op te doen in het coachen of om je ervaring in te zetten voor deze vrouwen in jouw buurt, die je hulp hard nodig hebben.

Ben jij minimaal een half jaar beschikbaar en heb jij ervaring in het werken met de doelgroep? Word dan vrijwilliger (3 uur p/w) bij ABC. Daarnaast blijven we altijd op zoek naar lesgeefsters, vooral in stadsdeel (Nieuw-)West. In heel de stad zijn er nog ongeveer 200 vrouwen die al maanden op een lesgeefster wachten.

In september gaan nieuwe introductiecursussen van start. We bieden drie opties:

–              Vrijdagochtenden 10.00-12.30u: 20 sept, 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt

–              Zaterdagen 10.00-15.00u: 5 okt, 12okt

–              Vrijdagmiddagen 13.00-17.00u: 20 sept, 27 sept, 4 okt (voor 2e jaars MWD-stagiairs)

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.abcamsterdam.org. Voor vragen kan je mailen naar maaike@abcamsterdam.org.

Over het ABC: Het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) geeft geïsoleerde anderstalige vrouwen een kans de Nederlandse taal te leren door taalles-aan-huis. Doel is zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij. Met taalles aan huis bereikt het ABC een moeilijke doelgroep. Een groep van anderstalige vrouwen die kwetsbaar is en de stap naar buiten (nog) niet kan maken. Naast taal is ook het opbouwen van een netwerk en werken aan sociale vaardigheden belangrijk. Het Amsterdams Buurvrouwen Contact haalt deze vrouwen uit hun isolement.